A ground golf japán eredetű népi sportjáték, amely némileg a golf és a minigolf keveréke. A játék során 8 pályát kell teljesíteni, amik közül kettőnél 50, kettőnél 30, kettőnél 25 és kettőnél 15 méterre van az elütőhely a célponttól. A verseny értékelése az alapján történik, hogy ki hány ütésből teljesíti összesen a 8 pályán. Egy verseny alkalmával általában kétszer kell a 8 pályát megjátszani. Ha valaki egy ütésből teljesít egy pályát (aranyütés), akkor az adott versenyzőnek 3 ponttal csökkentik az össz ütés számát.

Szakosztályunk 46 főből áll, tagjaink rendszeresen részt vesznek különböző meghívásos és nyílt egyéni, valamint csapatversenyeken. Eleinte – mint kezdők – gyengébb eredményeket értünk el a sportág tornáin, de a gyakorlás és elszántság hatására versenyzőink egyre sikeresebbek. Szetei Zoltán egy alkalommal 2., egy esetben pedig 3. helyezést ért el pontszerző versenyen. Több játékosunk is ütött már versenyen aranylabdát.

2023. szeptember 2-án rendeztük meg első saját pontszerző versenyünket, amin 8 csapat 48 játékosa indult, közte két saját csapatunk is. Versenyzőink tisztesen helyt álltak, emellett közel 20 fős rendezői gárdával kiválóan, a résztvevők megelégedésére lebonyolítottuk az eseményt.

Az edzéseken, versenyeken ingyen biztosítjuk a szükséges eszközöket a résztvevőknek.
Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket edzéseinket, ground golf partijainkon, ahol az oktatást és az eszközöket biztosítjuk.

A szakosztályról bővebb felvilágosítást a kapcsolattartótól, vagy Kiss László ügyvezető elnöktől ([email protected]) kaphat.

Edzés helyszíne(i)

Budapest XIII. kerület, Gyermek tér ()

Edzés időpontja(i)

szombat 09:00-11:00

Havonta egy alkalommal szombaton 09-11 óra között az Újpalotai úti Sporttelepen


szerda 09:00-11:00

Találkozás szerdánként 8:45-kor a Derűs Szívek Idősek Klubja melletti területen


Kapcsolattartó(k)

Szetei Zoltán (szakosztályvezető)
06 30 478 4995
[email protected]Kurali Éva ()
06 30 415 2100
[email protected]

Képek a szakosztály életéből